Elektrik altyapısının kapasite kontrolleri ve ölçümleri yapılarak tesisatın şarj istasyonu kurulu gücüne uygunluğu değerlendirilir.
Şarj cihazının kontrolleri ve testleri yapılarak , topraklama ölçümleri, süreklilik testleri, şarj durum sinyalleri ve kaçak akım rölesi testleri yapılarak uygunluğu kontrol edilir.
Şarj kabloları ya da soketleri kontrol edilerek güvenlik kontrolleri yapılır.
Şarj Hizmeti sunan firmalar için şarj istasyonlarının kontrolü
Evlerinizde kurulan şarj istasyonlarının güvenlik ve çalışırlık kontrolleri yapılarak elektrikli araçlarınızın güvenli şarj edilip edilmediği, kurulum yapan firmanın yaptığı işin denetimi yapılmış olunur.
AC tiplerde 16 Amperden 63 Ampere kadar farklı akım aralıklarındadırlar. DC ve AC tip Kaçak Akım Röleleri bulunmalıdır ve AC 30 ma, DC Kaçak Akım Rölesi 6 mA değerinde olmalıdır. DC Tiplerde 150 Amperden daha yüksek değerlerdedirler
Monofaze ve trifaze olabilen şarj soketleri şarj öncesi ve şarj süresince elektrikli bölüme temas imkanı vermemeli, şarj kablosu ile tam uyumlu olmalı, su ve toz geçirmemeli ve üzerinden geçen akım değerlerine göre ısıya karşı dayanımlı olmamalıdır.
Şarj kablosunun yalıtım testleri üzerinden geçecek akımın gerilimine göre yapılmalı, süreklilik kontrolü yapılarak iletkenlerde bir kopma var mı kontrol edilmeli ve faz sırası kontrolleri yapılarak kablo bağlantılarında ya da ünite faz sıralarında terslik olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Telif Hakkı © 2018 ALT ENERJİ MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
ALT ENERJİ MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ